Volga – Don kanalen

Den 10-th kanalen forbinder de to store elvene i Europa: Don og Volga. Den første personen som ville koble dem var cultan Selim-II. Han beordret sin hær bestående av 22.000 soldater for å lage en kanal. De prøvde å fullføre den planen, men de mislyktes.

I 1697, Peter den første gjorde da et forsøk på å koble Don og Volga sammen. Han spurte da utenlandske spesialister for hjelp. Men i 1701 ble arbeidet med kanalen stoppet, fordi Russland var bekymret for krig med Sverige.

Det var tredje gang de kom tilbake til temaet vedrørende Volga-Don kanalen, og det var i 1920. Det beste sted hvor de kunne koble dem var Tsaritsin. Men byggingen ble stoppet av den store fedrelandskrigen. Men 1944 vendte de tilbake til prosjektet på nytt. I 1948 ble strukturen gjenopplivet og varte i 4,5 år.

31. mai i 1952 ble Volga og Don tilkoblet. Kanalen ble oppkalt etter lederen for proletariatets V. Lenin. Kanalen starter fra Krasnoarmeysky Distriktet og slutter ved Kalatch-on - Don (en liten by i et surburb). Høyden på verket er ca 40 m. Lengden på kanalen er 101 km. Det er 13 sluser her. Hvis et skip kommer fra Volga til Don, må skipet gå gjennom 9 sluser og høydeforskjellen er på 88 m. over Volga. Etter at skipet er kommet helt opp, må den passerer 4 sluser, og for deretter komme ned 44 m. ned til Don. Det tar ca 10 -12 timer. Avstanden mellom slusene (langs Volga) er ca 700 m og blant Don dem - 20 km. Volga - Don kanalen bruker Don `s sitt vann. Tre vannmagasin ble bygget her: Karpovskoy, Bereslavskoy, Varvarovskoy. Store pumper lar vannet gå til Varvarovsky vannmagasin, for deretter går vannet ned til Volga og Don. Kanalen er åpen for trafikk 211 dager i året. Så Volgograd er en port for fem hav.

På bredden av kanalen er det blitt arbeidsplasser for folk. Det ble bygget mange vanningssystemer for jordbruk. Siden kanalen går gjennom på tørre stepper, brakte den etterlengtede vann for folk.

Minnesmerke av en fyrlykt ble reist ved inngangen av Volga - Don kanalen. Høyden av fyrlykta er ca. 26 m. Den er dekorert med støpejern og lenser av gamle skip. På den ene av sidene av fyrlykta står det skrevet følgende: "Ære være den Volzjskij marinen som forsvarte Tsaritsin i 1918 - 1919 og Stalingrad i 1942 - 1943".

Fra porten av den første slusen langs bredden av Volga er det en flott vei for gående, som fører til monumentet VI Lenin.

Etter åpningen av kanalen, var det på en høy pidestall et monument av Stalin. Men i 1961 ble monumentet fjernet. 22. april 1973 ble det reist et nytt monument av VI Lenin. Skulpturen er 27 m høy. Dette monumentet er oppført i Guinness Rekordbok som det største monument av en person som har levd.

Utsikten av Volga - Don kanalen. Lengden på vollen er om lag 1200 m.

I nærheten av den første slusen av kanalen i Krasnoarmoysky distriktet er det et 4 etasjer bygning med noen kontorer.

I denne bygningen kan du finne et meget interessant museum. Her kan du har få mulighet til å se et skjelettet av en mammut, tenner fra en stor hai og forskjellige skjelldyr. Dette ble funnet under byggingen av kanalen.

Det 8 etasjer Hotell Volga - Don ligger på vollen også.

Monumentet til Chmhkyan V.A. ble reist på plassen til den første slusen i 2007. Dette bildet er ekslusivt fordi dette monumentet ligger inne på forbudt område. Han var en ledende ingeniør, mens byggingen av kanalen foregikk. Deretter ble han den første direktøren for anlegget og han jobbet der i 28 år.

[Sign My Guestbook] [View My Guestbook]
Powered by E-Guestbooks Server.