Sentralkaia
En fontene med komposisjonen "Arts" i sentrum av den øverste terrassen til Sentralkaia. Den ble reist i 1957. Sammensetningen presenterer 3 dansende jenter i nasjonale kjoler.
Dette er en trapp med to hvite propylons på begge sidene .
Dette er rotunda.
Dette er et statue av Holsunov V.S. ikke langt fra rotunde. Han ble født i Tsaritsin i 1905, og han var en kommandør av luftbrigaden som kjempet i Spania. Han døde i juli 1939. Statuen ble reist i 1940. En bronseskulptur som er 3,85 m høyt, som er på en granittsokkel som er 4,5 m høyt. Denne statuen er unikt fordi den overlevde bombingen under krigen.
Her på den øvre terrassen er det et monument over den største russiske tsaren - Peter-I.
Monumentet til brannskipet "Gasitel" ble åpnet i november 1977, på den nederste terrassen til sentrale kaia. Båten ble bygget i 1903 og heter "Tsarev" til 1926. Det fungerte som en brannskip til 1966, og som deltok i Tsaritsin forsvaret. Den var også med i slaget om Stalingrad under den andre verdenskrigen.
Volgograd elva stasjonen er regnet for å være den største stasjonen i Europa. Bygget ligger på den sentrale plassen av kaia som er 296 m langt (det samme som den røde plass i Moskva har). Bygget har en bredde på 36 m og er 47 m høydt. Ventehallen kan romme opptil 700 personer.
Volgograd Musikk Teater ble bygget i 1952 på den øvre terrassen. I 1992 etter en lang gjenoppbygging ble det åpnet på nytt.

[Sign My Guestbook] [View My Guestbook]
Powered by E-Guestbooks Server.