Historisk og Etnografisk museum ”Old Sarepta”

I desember 1972 ble den russiske Tzarist Ekaterina-II fremmet med publisering av lov - Det å leve på disse steppene og forsvare Russland fra Kalmiks, Kazachs og tatarer. Denne loven pekte på steder der folk kunne bosette seg . Ett av stedene er der elva Sarpa kommer inn i Volga. Folk som kom hit fra Tyskland kalte dette stedet Sarepta (det er klart for personer som vet om Sidon Sarepta). Og elva Sarpa fremmet navnet på bebyggelsen. Den tyske kolonistene hadde bodd der i 100 år. Sarepta med deres hjelp ble virkelig et paradis. Mange fabrikker, planter og forskjellige butikker ble bygget her. Tyskerne var opptatt med landbruk, produksjon av ulike varer, handel og håndverk. Byen vår er kjent for sennep produksjon. Tyskerne grunnla noen store fabrikker som produserer denne herlige produktet. De tok del i ulike sfærer av vitenskapen. De var de første som åpnet et spa - feriested på Ergeninsky fjellene med mineralvann og gjørme-bad. Dette feriestedet ble kalt Ekaterininsky.

Trehusene på Ekaterininsky feriestedet forsvant, men det kommer fortsatt en kilde ut. Den er merket som et statslager av mineralvann.

Enhver person kan komme hit og få dette medisin vannet. Dette vannet har eksistert i 240 år, men det endrer ikke sin natur. Hvis du smaker, kan du kjenne saltete elementer på vannet.

Med den kommende sovjetiske makten ble Sarepta omdøpt til Krasnoarmeisk i mai 1920, og kirken "Square" ble omdøpt til "Freedom Square". Den ateisme propaganda foregikk overalt. Mange kirker ble ødelagt eller bare lukket. Den tyske kirken var heller ikke ett unntak. Den siste presten ble arrestert og sendt i eksil til Sibir i 1936. I 1939 ble kirken fullstendig plyndret og stengt. Kirken og strukturen rundt den ble erstattet med butikker, næringslokaler, sykehus og andre behov befolkningen trengte.

Under den store fedrelandskrigen ble ikke Sarepta ødelagt fordi krigen herjinger fant sted i den nordlige delen av Volgograd. Et nytt sykehus ble grunnlagt på plassen til kolonien. 1200 soldater som ble drept under kampene for Stalingrad ble gravlagt her i en bror `s grav.

I 1958 ble et granittmonument om lag 18 m høyt, reist i sentrum av "Freedom Square". På monumentet står det følgende: "Ære være de falne krigere. De forsvarte modig Stalingrad i 1942 - 1943 ". I fredstid bygget tyske misjonærer på plassen en fontene med vann som drikkevann. Det var Ergeninsky `s kildevann. Det klareste mineralvann ble fraktet ved hjelp av leirrør til denne plassen, og så strømmet det rikelig videre gjennom trerør langs gatene.

Det Historiske - etnografisk museum "Old Sarepta" ble opprettet i september 1990 etter ordre fra Kulturdepartementet. 28 bygninger ble gitt til museet. Men nå er plassen til Sarepta omgitt av mange flere etasjer høye bygninger. Folk som jobber her gjør store anstrengelser for å gjenoppbygge husene og samle museets utstillinger. Det er fem museumsutstillinger her nå.

En av vin butikkene ble gjenreist. Den ble grunnlagt og rekonstruert med utstyr for å produsere vin. Fat, flasker og kanner av disse tidene er presentert på denne utstillingen.

Her er det et hus fra en bondefamilie fra den sørlige delen av Russland i perioden på 19-århundre. Man kan se her kornlager, en "hata" (en liten landsby hus). Under taket er det pyntet med litt pynt også.

I nærheten kan du se en gammel hestevogn.

Modellen av festningen i Sarepta gir mulighet til å forestille seg den tyske kolonien sitt opphav. Modellen er omgitt med de unike ting av koloniens fundament: Ekaterina-II, et stort stats-seil, portretter av Sarepta grunnleggere og sponsorer. Er er det ulike stand med gamle antikke våpen (sverd, spyd, "Kardesk" og kuler). Biskopen `s klær og de første kirkeklokker fra den gamle tyske kirka.

Fra museets utstillinger kan du Zembel sitt håndverk. Han begynte å lage kurver, der råvarene vokser i store mengder i Sarepta.

Her kan du se verktøy til bruk for snekkerarbeid.

De første verktøyene i Russland for sennep produksjon er fra Tsaritsin og anlegget er presentert her. Bedriften ble åpnet i 1801 av en lege og forsker Konrad Neits. Denne ustillingen for produksjon av sennep er blitt presentert mange ganger her i Russland og på utstillinger rundt om i verden. Det er en sennepfabrikk i Krasnoarmeysky idag. De produserer 10 typer sennep. Denne sennepen er populær i mange land.

Landbruks utstyr har fått en fin plass her på museet.. Tyskerne prøvde å dyrke hvete, og de lykkes med dette. De dyrket mye i Sarepta.

Potter, keramikk krukker, store dekorasjoner, takfliser og deler av leirrør er utstilt her.

Her er standen for smeden. Her kan du finne gamle dørlåser, bolter, håndtak, spader, jernrive, vekter, strykejern. For eksempel ble jern oppvarmet i ovner i det 19 - 20-århundre.

Mye syutstyr er presentert her. Tyskerne produserte her søm, strikkeprodukter og utstyr. "Sarpinka" (det er lin laget av silke og lin tråder) er laget fra det stedet. Silke og lin ble også produsert her.

Det var en kjemiker i Gamle Sarepta. Her i Sarepta finner vi en rekke medisinske planter. Legene prøvde seg fram, og de lyktes i å lage piller og blandinger på basis av de plantene som fantes her. De klarte å helbrede ulike sykdommer. For å gjøre folk frisk ble det samlet rundt 20 forskjellige typer av planter og gress, og produserte sin egen balsam. Det var bare denne ene medisinen de bare trengte. De sier den var grønn, krydret, ikke særlig velsmakende, men gjorde mye bra for folk. Denne balsam ble holdt i bare leirflasker.

Hver måned er det gratis utstillinger i dette museet. En to etasjer hall brukes til dette formål. Enhver person kan komme her for å se utstillingen.

I nyombygde Justis Huset er det et tysk bibliotek som har en fin samling av vitenskapelig- og fag- litteratur på russisk, tysk og engelsk språk.

Gamle Sarepta Museet har to hus som er blit kalt for: "Huset for single kvinner" og "Huset for single menn ". I dag er de satt sammen.

Krasnoarmeysky sin militære kontorbygning i Sarepta, men bygningen ble ombygget etter huseierns smak.

Huset til en "colonist" der han pleide å bo. Huset er i ganske god forfatning.

Handelshuset er bygd av Golbach som er blitt gjenreist. Mange utstillinger er i denne bygningen fordi den har mange store og flotte saler. Det er synd, men det er kun disse bygningene som er den virkelige æren for dette museet. Museet trenger stor hjelp for gjenoppbygging.

Her er det bilder av bygninger som er i ruiner. Det skal bli godt å begynne å gjøre noen her. Rekonstruksjonere av bygningene er igang, for deretter å begynne arbeide her. I virkeligheten er det mer. Hvis alle kan bidra til dette museet er det med en stor takk. Enhver hjelp vil bli godtatt.

Det er virkelig en stor respekt for folk som kan bidra med noe til museet.

[Sign My Guestbook] [View My Guestbook]
Powered by E-Guestbooks Server.