Museum – Panorama ”Stalingrad Battle”
Ikke langt fra Pavlov huset er det staten sitt historiske Memorial Museum "Stalingrad Battle". Dette museet stiller ut militært utstyr som er demonstrert i friluft. Du kan se den berømte sovjetiske "Katusha" (en militær bil med reaktive artilleri) her.
122-mm howitzer, modell 1938.
Kanoner av forskjellige kaliber, som ble produsert under krigen.
Howitzers fra krigsårene.
Krigskjøkken.
Tanks.
Forskjellige militærkjøretøy.
Krigsfly
Militærtog som er på sidelinjen.
Toget består av togvogner som kan ta med seg kanoner, tanks og vogner for soldatene. Det står på alle vognene følgende: "Alt til fronlinjen. Alt til seieren".
Monument for alle som kjørte tanks under krigen. På minneplaten på monumentet står det: "Til ære for alle som kjørte tanks".
Ruinene av Grudinina møllen er i sentrum av museumet. Fabrikken ble bygget i 1903. Det er den eneste bygningen etter bombingen av Stalingrad. Ruinene av fabrikken ble stående urørt som et monument for mot og heltemot av Sovjetunionen.
På dette monument står det følgende: "Kallet fra fedreland. Det sovjetiske folk kom hit for å forsvare frihet og ære for menneskene, på en flott oktober dag. Her på denne jord, snudde de på vei av prisen, gjorde det gå fra mørke til lys, fra slaveri til frihet, fra døden til livet"
På den andre siden av monumentet kan du lese følgende: "Stalingrad var solnedgangen for den tyske fascistiske hæren. Stalin, leder i forsvarskomitéen. 16 november, 1943, Moskva”.
I nærheten er det et minnesmerke til ofre for politisk undertrykkelse
Marshal Zhukov`s monument framfor museum – Panorama ”Stalingrad Battle”.
Inngangen til museum – Panorama ”Stalingrad Battle”
Tre bronsefigurer av tre viktige ledere under krigsperioden: Churchill, Roosevelt and Stalin møtes på toppmøtet i Sochi, 1945. Disse bronsjefigurene er viktig for museet å ha.
Malerier fra ”Stalingrad slaget”.
       
    
Her finner du forskjellige personlige utstyr som ble brukt under krigen. Miltæruniformer, bilder og våpen..

[Sign My Guestbook] [View My Guestbook]
Powered by E-Guestbooks Server.