Mamaev Kurgan
Mamaev Kurgan er et hellig sted for beboerne i Volgograd og alle russere. Dette er det høyeste punktet i Volgograd. Under den store patriotiske krigen ble denne haugen kalt "Høyde 102". Du kan se denne høyden fra nesten hele byen, og på denne høyden var det harde kamper. Slaget om Stalingrad varte i 200 dager og 135 dager av dem var et slag for "høyde 102". Hele Mamaev Kurgan ble bombet veldig kraftig av bomber, granater og miner. På 1 kvadratmeter på Mamaev Kurgan kunne du finne fra 500 til 1300 kuler og granater. Blod fra soldatene, flammene fra bombene og granatene gjorde det at jorda var helt ødelagt og livløs i lang tid etter det store slaget. Ikke engang gresset begynte å vokse. Etter slaget ved Stalingrad, ble Mamaev Kurgan en massegrav for 34 500 mennesker som døde som forsvarte byen. Designe et minnesmerke tok veldig lang tid, men i mai 1959 begynte de å lage det første monomentet. Så 15 oktober, 1967 ble monumentet "Heroes of Stalingrad Battle" avduket. Dette minnesmerke er en av de syv underverkene i Russland.
Ved foten og inngangen av Mamaev Kurgan er det et monoment som blir kalt "Memory of generations”. Det viser hvor folk går for å hedre minnet om de falne soldater av Stalingrad med kranser og bannere. Du ser en gammel mann med en ung jente som bærer en blomsterbukett. Det viser at alle generasjoner vil hedre de soldater som falt under slaget ved Stalingrad.
Her er bokser som er innkapslet med jord fra hele verden. Det er for å hedre de soldatene som var fra følgende byer: Moskva, Leningrad, Kiev, Minsk, Odessa, Sevastopol, Novorossijsk, Kertsj, Tula, Brest festning, Murmansk, Smolensk
Dette er trappen som er laget av granitt og som stiger 10 meter. Den fører til allen av poplene.
Når du kommer opp trappa og til venstre er det et minnesmerke som det står skrevet:: "Det vil ta år og tiår. Vi vil erstatte den nye generasjon av mennesker. Men her, ved foten av de mektige monumentene over seieren, vil det komme barnebarn og oldebarn til heltene. De vil komme med barna og bringe blomster. Her tenker de på fortiden og drømmer om fremtiden, men folk vil huske dem som døde som forsvarte den evige flammen i livet. "
Allen av pyramide poplene står som soldater i formasjon, skulder ved skulder. Lengden på allen er 223 meter. Allen som fører til området "De som kjempet til døden".
I midten av bassengområdet står den en steinfigur av en soldat. I den ene hånden holder han en granat, og i den andre et maskingevær. Ved foten av steinfiguren er det skåret inn ordene: "Kjempe til døden", "Det er ikke rom for oss på den andre siden av bredden til Volga", "Ikke ett skritt tilbake!", "Hvert hus er en festning", "Ikke bring skam over det hellige minnet".
Trappen fører oss til plassen til heltene. To vegger på begge sider av trappen symboliserer ruinene av Stalingrad etter bombingen. Man kan se figurer, slagord og appeller på veggene. Alle inskripsjoner på veggene viser sjelen av tilstanden til soldatene. Sanger fra krigsperioden, informasjon om hendelser om slaget blir hørt her.
I sentrum av plassen til heltene er det et basseng som er 86 m langt og 26.6 m bred. Bassenget skal være et symbol på Volga. På venstresiden er det en vegg som ligner på en detaljert banner, hvor det står følgende: "En jernvind slo dem i ansiktet, mens de gikk fremover og følelsen av overtro fanget fienden. Er det folk som går? Er de dødelige? På høyre side er det seks steinfigurer. Høyden på hver skulptur er 6 meter. Skulpturene forteller om bragd av den sovjetiske folk under slaget om Stalingrad.
1) Soldat som er alvorlig såret, men som holder en granat i hånden. Han støtter seg på skulderen på sin venn. Begge soldatene vil kjempe helt til slutt.
2) En ung jente, en sykepleier som bærer bort en såret soldat fra slagmarken.
3) En marine soldat har en hånd full av granater og som er begynt å tenke nazi-tanker. I nærheten lå en såret kamerat.
4) Soldat som hjelper sin sjef til å stå på beina, for at han skal fortsette å gjennomføre krigen.
5) Soldaten tar kampflagget fra hendene på en fallende flaggbærer og bærer det frem.
6) To krigere har drept en slange og ødelagt hakekorset, som symboliserer fascisme. Deretter kaster dem slangen og hakekorset i Volga.
På slutten av denne plassen kan man se en vegg som viser gleden av vinnerne. Lengden av veggen er 125 m. og høyden er 10 m. Invasjonen av sovjetiske tropper vises på venstre side av veggen. På midten av veggen vises glade og lykkelige soldater. De omfavner og gratulerer hverandre med den store seieren.
I nedre høyre side av veggen viser tyske fanger, og det står : "De fascistiske jagerflyene ville se Volga og Den røde armé ga dem en slik mulighet".
9 mai, 1970 ble det laget en kapsel med en appell til ettertiden. Den skal åpnes på 100 årsdagen for seieren 9 mai 2045. På veggen der kapselen ligger, er det et minnesplate hvor det står følgende: "Her, 9. mai 1970 på dagen 25 år etter sovjetiske folks seier over Nazi-Tyskland ble det plassert i en kapsel et brev fra arbeidere i byen - Heltene fra Volgograd og veteraner fra den store fedrelandskrigen. Den skal åpnes 9. mai 2045, på dagen etter 100-årsdagen for seieren over Nazi-Tyskland".
Her er bygget som blir kalt "Hall of Military Glory". Bygget har en sylindrisk form, diameteren på bygget er 42 m, og høyden er 13,5 m. På veggen henger det 34 bannere, og på disse bannere står det skrevet navnene på de døde 7200 sovjetiske soldater - forsvarerne av Stalingrad. I midten av bygget er det en håndlaget hånd som holder en fakkel av hvit marmor, med den evige flammen. Rundt den evige flammen og med utgangen står det æresvakter. Skifte av æresvakter finner sted hver time hver dag 09 00 til 19 00. Langs ytterkanten av salen stiger det en rampe fra hvit marmor, som fører til sorg av plassen.
På området sorg sin plass er det en skulptur av en sørgende mor som bøyer seg over sin døde sønn. Han ga sitt liv for seieren. Skulpturen representerer alle sovjetiske kvinner som mistet sine sønner, ektemenn og fedre i krigen. Ved foten av skulpturen er det et svømmebasseng - dette vannet skal symbolisere tårer. Høyden på skulpturen er 11 m.
På sorg sin plass ligger graven til dobbelt helten av Sovjetunionen, marskalk av Sovjetunionen - Chuikov Vasilij Ivanovitsj, som døde i 1982. På hans grav er det alltid blomster som en hyllest fra takknemmlige etterkommere.
Fra området av sorg er det en trapp som fører oss til toppen av en stor ås, hvor 34.505 soldater er gravlagt. Trappen består av 200 trappetrinn, akkurat like mange dager som slaget ved Stalingrad varte. På langs av trappen er det 35 granitt gravstener hvor heltene av Sovietunion hedres, forsvarerne av Stalingrad.
Høyden på denne bakken er ca. 14 meter. På toppen av bakken står det viktigste monument "The Motherlands Calls!". Dette er en kvinne med et sverd i hånden, som kaller på sine sønner til å forsvare sitt fedreland. Den totale høyden på denne skulpturen 85 meter. Høyden på skulpturen er 52 m, lengden på hånden er 20m , og lengden på sverdet er 29 m. Vekten på skulpturen 8 000 tonn.
I mai 2005 ble det åpnet et kirke til minne om de falne soldatene på Mamaev Kurgan. Den hvite steinkirken er med 5 kupler, og ligger nært en bror`s grav, forsvarerne av Stalingrad.
Ved siden av tempelet er det toppen på en tanks som er plassert på en granittsokkel. Det markerer den berømte "Høyde 102". På minnetavlen står det: "Her, ved Mamaev Kurgan, under den store fedrelandskrigen om kampen om Stalingrad. Det var på denne høyden de mest blodige og vedvarende slag under krigen fant sted. Her er en brors`s grav av de som forsvarte". Omlag 1500 soldater er begravet her.
Graven er omgitt av granittplater, og rundt er det furutrær. Det er en granittplate hvor det står: "Soldater fra den 62 hær er begravet her. De forsvarte Mamaev Kurgan i Stalingrad i 1942-43". Man kan se en skulptur av en kvinne - soldat som ønsker å legge ned krans som et tegn på takknemmelighet og for å minnes de som ble drept.
Det er mange steder på Mamaev Kurgan som er av historisk verdi, men bare noen få vet om dem. Ikke langt fra den sentrale allen, i en liten kløft er det en vannkilde. Under krigen var dette den eneste vannkilden for de sovjetiske og de tyske soldatene. I dag er denne vannkilden i dårlig stand, men planene er at det skal komme et monument og et minnesmerke her.
Ved foten av Mamaev Kurgan er det laget en Minnepark. Det begynte med et enkelt tre, plantet av en kvinne som jobbet på traktorfabrikken til minne om sin mann, som døde og som forsvarte Stalingrad. Hennes eksempel ble fulgt av mange sovjetiske folk, som har mistet sine kjære under krigen. I dag består parken mer enn 20 tusen trær. Noen av trærne er merket med navnene på ofrene. Ved inngangen til Minneparken er det en minnestein, og på steinen står det:: "Minneparken, grunnlagt høsten 1965 til ære for sovjetiske soldater som ga sine liv i kampen om Stalingrad".
 

[Sign My Guestbook] [View My Guestbook]
Powered by E-Guestbooks Server.