Lenin`s plass
I sentrum av plassen er det et monument av VI Lenin som står på en granittsokkel. Dette er en bronseskulptur som er 9 m høyt og ble oppført i 1960.
Ikke langt fra Lenin `s monument er det en bror`s grav for soldater fra 23-d Division og 10-th Division av NKVD. Monumentet ble reist i 1959. På monumentet står det skrevet følgende: "Dine gjerninger er udødelig. Din innsats vil overleve i århundrer. Din fedrelandet vil huske deg for alltid - august til januar 1943..
Minnesmerket på veggen av Pavlov huset ble åpnet i 1965 til ære for Stalingrad sine forsvarere. I september i 1942 var huset okkupert av sersjanten. Pavlov og hans soldater regjerte huset i 58 dager og netter og gjorde det ikke lett for fienden å okkupere huset.
I mai 1985, på den andre siden av Pavlov huset ble det satt opp et nytt minnesmerke på veggen. Minnesmerke ble reist av de unge i byen Det for å markere 40-årsdagen for seier over krigen. Det er en inskripsjon på minnesmerke hvor det står: "Arbeids- og krigsgjerninger ble kombinert i dette huset. Vi ville forsvare deg, kjære Stalingrad".
Rett over Lenin sitt monument ligger huset til offiserene.

[Sign My Guestbook] [View My Guestbook]
Powered by E-Guestbooks Server.