Kirker i Volgograd

Kazan-katedralen ble bygget mellom 1897 - 1899 i pseudo-russisk stil. Innvielsen av kirken fant sted 23 august, 1899. Generell karakteristikk av arkitektur - en eklektisk, typisk sent 19. århundre. Tunge tider kom med den sovjetiske makt. Verdisakene og ikonene ble tatt bort, og i 1939 ble katedralen stengt. Et bakeri ble åpnet her. I 1942 -43 ble katedralen alvorlig skadet. På grunn av mange forespørsler fra de troende ble kirken restaurert i 1946. Kazan kirken ble forhøyet til katedral Kazan Gudmor. Ifølge legenden er dette ikonet at hun kan beskytte vårt fedreland i harde tider. Ifølge legenden var dette ikonet som beskyttet Moskva fra polsk invasjon. Det beskyttet også Moskva fra tyskerne som trengte seg inn på vårt territorium i 1941 og bidro i kampen ved Stalingrad i 1943 for den avgjørende kampen. Denne katedralen tiltrekker seg mange utenlandske gjester som ser sin storhet med egne øyne.

Kirken av Nikita - Bekjenneren. Det ble bygget i 1782 - 1795 til ære for St. Nikita Bekjenneren. Den ble bygget av Nikita Aphanasjevich Beketov. Han var en general fra Astrachan (en by ved Volga), guvernør av disse landene som tilhørte ham. Et vidunderlig palass under navnet "Otrada" ble bygget her. I dag kan vi bare se kirken hans guddommelige beskytter. Nikita kirke er et eksempel på at katedralen er bygget i samme stil som er virkelig klassisisme. Veggene i kirken er av murstein og kuppelene er av tre. På 50 tallet ble det nydelig malt av Moskva kunstnere. Denne katedralen er et mesterverk av russisk arkitektur og er beskyttet av staten.

Kirken av Paraskevas Pjatnitsa ble bygget i 1914 - 1915 av handelsmann og industrimann Vasilij Federowicz Lapsjin. Han gjorde det for sin elskede kone Paraskevas som døde ganske ung og for hans eldste sønn som begikk selvmord. Etter ankomsten av den sovjetiske makt i Tsaritsyn ble kuppelen i kirken skutt ned, og bygningen ble åpnet for en klubb. Når den store fedrelandskrigen startet var det en spikerbutikk og forskjellige butikker. Den var også et tilfluktssted for hjemløse barn og lekefabrikk. Under Stalingrad bombingen ble den ikke skadet. Mange liv ble reddet takket være kjelleren som var i kirken. Etter krigen ble kirken brukt til et militært lager. I 1991 ble denne bygningen returnert til den russisk-ortodokse kirken, men i en svært dårlig forfatning. I dag er den gjenoppbygd til kirke, og nå brukes den til bønnene til de trofaste og beskyttelse av den hellige Martyr Paraskieva.

Kirken av Loanna Predtichi er på en sentralkaia like ved Volga. Det var den første kirken i Tsaritsin. Den første trebygning ble oppført her i 1664. Senere ble det oppført en steinkirke i 1704. Den ble ødelagt og lukket mange ganger under den sovjetiske makt. En moderne restaurant okkuperte denne plassen og den ble kalt "Majak". Men Volgograd bispedømme hadde et ønske om å gjenopplive denne kirken som et symbol på kristendommen i Russland. Det ble besluttet å ikke ødelegge restauranten "Majak". Ny kirke ble da bygd i nærheten. I 1995 begynte de å bygge en ny kirke. Så påsken 2001 ble den nye kirken innviet. I dag har kirken sin egen pre-revolusjonære visning.

[Sign My Guestbook] [View My Guestbook]
Powered by E-Guestbooks Server.