De drepte helter`s plass
Bygningen av Volgograd postkontor ble bygget i 1955.
I nærheten er det et hotell "Intourist" som er bygget i en klassisk stil i 1958. Dette er et monument av arkitektur.
 
Her er hotell "Volgograd", bygd i 1890 av kjøpmann Voronin. Det ble kalt "Capital room" og var på 3 etasjer. Under krigen ble det ødelagt og ble gjenreist i 1955.
Rett ovenfor hotellet "Inturist" ligger Drama Teater, som nå inneholder New Experimental Theatre. Den ble bygget av en handelsmann Repnikov i 1915. Først var det kalt Tsaritsin hus for kunst og vitenskap. Biblioteket og Tsaritsin Museum var også her. Deretter flyttet Drama Teatret inn. Ble dessverre ødelagt under krigen, men ble gjenreist og ombygd i 1952. Siden 1989 har New Experimental Theatre vært her.
Foran teatret ble monumentet til Alexander Nevsky reist 24. februar 2007. A. Nevsky regnes som en himmelsk beskytter for Volgograd.
Mellom hotellene "Volgograd" og "Intourist" er det reist et 6 meter høyt monument for de som forsvarte byen i en statskrig i 1919 og som blir kalt Brødrene`s grav. I 1942 ble ca. 100 soldater som forsvarte Stalingrad under den andre verdenskrig begravet. I 1957 ble det reist et nytt monument som er 26 meter høgt. Den er laget av svart-rød granitt. Siden 1963 har det vært evig flamme her. Siden 1966 har det vært flinke skoleelever som har holdt vakt her fra forskjellige skoler fra Volgograd.
Ikke langt fra den evige flammen er det en internasjonal grav over 3 soldater. De forsvarte Stalingrad fra fascistene: en spanjol, Ibarruri Ruben Ruis, en russisk pilot, Kamenshikov Vladimir Grigorjevich og Tartar Hafis Fatjahuddinov.
På de dreptes helter`s plass kan du se et poppel tre. Det er det eneste treet som overlevde slaget ved Stalingrad. Du kan se tydelige arr på treet etter krigen. I 1975 ble det avduket en granitt plate, hvor det står følgende: "Natur - historisk monument. Dette poppel-treet tilbrakte livet sitt gjennom det store slaget".

[Sign My Guestbook] [View My Guestbook]
Powered by E-Guestbooks Server.